MC-sporter

MC sporterOm du älskar att åka runt på en motorcykel är du inte ensam. I Sverige finns det väldigt många som äger en motorcykel. Men vad är definitionen av en motorcykel? En motorcykel definieras utifrån ett par riktlinjer. Dels ska det vara ett motordrivet fordon med två hjul eller fyra hjul. Vidare ska fordonet ha en förbränningsmotor större än 50cc. Fordonet ska ha möjligheten att färdas i mer än 45km/h för att definieras som en motorcykel.

Flera olika motorcyklar och sporter

Samtidigt som motorcyklar blev allt mer populära under 80-talet växte nya typer av motorcyklar och sporter fram. Motorcyklarna delas upp beroende på deras syfte. Vill du resa, tävla, åka i svår terräng eller bara visa upp din motorcykel? Det finns olika alternativ. Beroende på syfte och modell varierar också kostnaderna kring din försäkring. Det är väldigt viktigt att köpa en försäkring – framförallt om du ska tävla – samtidigt som de kan vara dyra. Kolla in en prisvärd sida där du kan hitta en försäkring som passar dig bra.

Tävla med motorcykel

Det finns flera olika tävlingar beroende på typ av motorcykel. Superbikes är en populär form. Det är en tävling där de använder sig av motorcyklar som åker väldigt fort. Motorcyklarna är konstruerade på ett sådant sätt för att nå maximal hastighet. I sporten tävlar stjärnor som Tom Sykes. Han är en av de bästa roadracingförarna i världen. Född 1985 i Storbritannien gjorde Sykes VM-entré 2003. 2011 vann han för första gången och under 2013 blev han världsmästare. Idag är han 28 år gammal och har många år kvar på sin karriär. Sykes har kört motorcyklar från de största och bästa tillverkarna i världen – Suzuki, Yamaha, Kawasaki – där de flesta är från Asien. Här finns Tom Sykes engelska hemsida.